مختصری بر زندگینامه شهید محمدرضا ابراهیمی

محمد رضا ابراهیمی، چهارمین فرزند مهدی و صغری، در خانواده ای پرجمعیت، در گناباد، دیده به جهان گشود.(۱)

تحصیلات خود را درگناباد و مشهد تا أخذ مدرک فوق دیپلم در رشته علوم تجربی ادامه داد؛ و در آموزشگاههای گناباد به تدریس دروس دینی مشغول شد.

در صحنه‌های سیاسی – اجتماعی و فعالیتهای فرهنگی – تبلیغی قبل وبعد از انقلاب شرکت بسیار فعالی داشت.

پدر محمدرضا، کارمند ژاندارمری بود ولی با اصرار او استعفا داد و به کار کشاورزی پرداخت.(۲) محمدرضا در کارهای کشاورزی، کمکهای شایانی به پدر می‌کرد(۳) و بخاطر این که پدر او به مدت ۱۳ سال کارمند دولت شاه بود، مبلغ ۱۳۰۰۰ تومان را جهت آگاه کردن مردم و پیشبرد اهداف انقلاب ، صرف خرید کتاب کرد؛ و در کتابخانه ای که به نام پدر دایر کرده بود قرار داد.

توزیع اعلامیه و شب نامه، شرکت در تظاهرات ضد شاه، تشکیل کتابخانه امام صادق (ع)، تشکیل مرکزی برای نشر کتب دکتر شریعتی(۴) ، شرکت در احداث ساختمان حزب جمهوری شهرستان و عهده دار شدن مسئولیت آن، تدریس در کلاسهای عقیدتی حزب و تدریس علوم جدید در حوزه علمیه امام رضا (ع) در گناباد و… از جمله فعالیتهای او می‌باشد. (۵)

محمدرضا در سن ۲۵ سالگی، اقدام به امر مقدس و آسمانی ازدواج نمود.(۶) که ۳ دختر و یک پسر از او به یادگار مانده است.(۷)

نظم در امور شخصی، کارهای خانه و فعالیتهای اجتماعی، همچنین تقید به فرایض و توجه بسیار به مستحبات مثل رعایت مستحبات خوردن وآشامیدن، کم صحبتی و تواضع و تمایل به گمنامی از بارزترین ویژگی‌های اخلاقی اش بود. هر روز بعد از اذان  و نماز صبح بیدار می‌ماند؛ و تا قبل از شروع وقت اداری، کارهای کشاورزی را انجام می‌داد. برای حضور در کلاس و تدریس، مطالعه و برنامه‌ریزی‌های دقیقی داشت. و غیر از این عقیده داشت اگر معلم برای تدریس مطالعه نکند، در وظیفه خود کوتاهی کرده است .(۸)

این معلم متعهد، حضور درجبهه را تکلیف می‌دانست و زمانی که به وی پیشنهاد شد عازم سفر حج شود، گفت:« حج من جبهه است» (۹) او در مناطق عملیاتی، مسئولیتهای مختلفی مانند: فرماندهی گروه و دسته، معاونت گردان و … را بر عهده داشت.(۱۰)  در آخرین مرتبه حضور درمیادین جنگ، در عملیات کربلای ۴، در گروه تخریب فعالیت می‌کرد؛ که پس از آن عملیات به مدت ۱۱ سال وچند ماه پیکرش مفقود ماند وسرانجام در سال ۷۷ ، هفته بزرگداشت معلم پیکرش تشییع و در بهشت قاسم گناباد به خاک سپرده شد.

۱ . ابراهیمی ، مهدی، سرگذشت پژوهی ، ص۱

۲ . علیپور ، حسن ، سرگذشت پژوهی ، ص۱

۳ . ابراهیمی ، مهدی ، سرگذشت پژوهی ، ص۲

۴ . اسماعیلی ، صغری ، سرگذشت پژوهی ، ص۶

۵ . همان ، ص۶و۷

۶ . ابراهیمی ، مهدی ، سرگذشت پژوهی ، ص۴

۷ . فرم اطلاعات آماری شهید، ص۱   ۸ . اسماعیلی ، صغری ، سرگذشت پژوهی ، ص۶

۹ . ابراهیمی ، مرتضی ، سرگذشت پژوهی ، ص۲۴

۱۰ . نمازی ، زهرا ، سرگذشت پژوهی ، ص۴

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*

bigtheme